Een appartement huren in de grote stad hoeft geen probleem te zijn. Tenzij je een kijkje neemt in de sociale sector. In de sociale sector loop je vooral in de grote steden tegen lange wachtlijsten aan. Het wordt hierdoor vrijwel onmogelijk om binnen vijf jaar een woning te vinden laat staan binnen een maand of twee. Gelukkig kan je ook een appartement huren in de vrije sector. Binnen de vrije sector heb je geen wachtlijsten en is een nieuwe woning vaak al snel geregeld. Het enige wat je zelf nog hoeft te regelen is een salarisspecificatie die voldoet aan de vereiste.

Nieuwbouw appartement huren

In de grote jaren is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwbouw. Nieuwbouw appartementen kan je huren vanaf de eerste paal geslagen is. Maar tegenwoordig staan er ook een hoop nieuwbouw appartementen leeg. Vooral omdat er veel gebouwd is en relatief weinig vraag is naar vrije sector appartementen. Utrecht is bijvoorbeeld één van de snelst groeiende grote steden van Nederland. Met de wijk Leidsche Rijn worden diverse appartementen gebouwd en verhuurd. Er staan dus ook regelmatig nieuwbouw appartementen te huren waar je kan genieten van een luxe inbouw keuken en/of badkamer.

Tijdelijk een appartement huren

Het komt misschien iets minder vaak voor, maar het is zeker mogelijk. Je kan in Nederland tijdelijk een appartement huren. Vaak gaat dit om een appartement dat op dit moment te koop staat. Heel vaak is het appartement zelfs gemeubileerd en gestoffeerd zodat je er direct in kan trekken. Handig als je net een scheiding hebt meegemaakt of je spullen niet wil meeverhuizen. Je kan zo tijdelijk een appartement huren tot je iets anders gevonden hebt. Het opzegtermijn is vaak één maand en mocht het appartement verkocht worden dan heb je drie maanden de tijd om iets anders te zoeken.

Goedkope appartementen huren in de vrije sector

Vaak wordt er gedacht dat de vrije sector heel erg duur is om in te gaan huren. Vergeleken met de sociale sector is dit absoluut waar. Je betaalt in verhouding meer, maar hier krijg je dan wel een luxer appartement voor terug. Vaak zijn de keukens relatief jong gebruikt net als de badkamer. Hiernaast zijn er zeker weten ook goedkope appartementen te huur. Je moet alleen wel heel even zoeken om het juiste appartement te vinden, maar met een beetje geluk vind je er één onder de grens voor huursubsidie. Dit betekend dat je gewoon huursubsidie aan kan vragen en zo net zo duur uit bent als binnen de sociale sector. In de grote steden is het wel goed zoeken naar goedkope appartementen. Als je buiten de grote steden gaat kijken is de kans groot dat je een wat goedkoper appartement kan vinden. Vaak past deze wel binnen je budget zodat je betaalbaar kan wonen binnen de vrije sector. Let wel goed op eventueel verborgen kosten zoals hele hoge servicekosten, waardoor het appartement toch een stuk duurder blijkt te zijn. Maar goedkope appartementen huren is absoluut niet onmogelijk.

Huurprofielen.nl

Op Huurprofielen.nl komen woningzoekenden en aanbieders van huurwoningen bij elkaar. In het aanbod op Huurprofielen.nl zijn regelmatig mooie appartementen en huurhuizen te vinden. Het aanbod loopt uiteen van goedkope starterswoningen tot luxe penthouses. De aangeboden woningen van Huurprofielen bevinden zich door heel Nederland.